Imprejurimile orasului

Rezervare


Imprejurimile orasului

Durata: 6-7 ore
  
  • Mogosoaia
  • Snagov

 

Palatul Mogosoaia a fost construit intre anii 1698-1702 de catre Constantin Brancoveanu in stil arhitectural romanesc renascentist sau stil brancovenesc (o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane). In anul 1688 Constantin Brancoveanu ridica Biserica cu Hramul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Palatul poarta numele vaduvei boierului Mogos care detinea pamantul pe care acesta a fost construit.Palatul Mogosoaia a fost in posesia familiei Brancoveanu timp de aproape 120 de ani, trecand ulterior in proprietatea familiei Bibescu.Punctele de atractie ale palatului sunt: sala turco-persana, sala ortodoxa, sala hartilor, sala fanariota, sala franceza, sala italiana, sala sfatului domnesc, sala cancelariei domnesti, scara de onoare, etc.

Manastirea Snagov este un important monument istoric si de arta feudala care se gaseste pe insula din partea nordica a lacului Snagov. Manastirea este probabil una din ctitoriile domniei tarzii a lui Mircea cel Batran, fiind prima data atestata documentar in 1408. A fost refacuta de mai multe ori si de alti domnitori, printre care se numara Vlad Tepes si Mircea Ciobanu. Se pare ca manastirea ar fi devenit faimoasa dupa presupusa inmormantare a lui Vlad Tepes in incinta acesteia. Conform legendei, dupa moartea  lui Vlad Tepes (1476), calugarii manastirii i-ar fi gasit si ascuns trupul, ulterior ocupandu-se de inmormantarea crestineasca a domnitorului. Ipoteza este inca cercetata dar adevarul nu poate fi inca stabilit cu precizie. Mormantul gasit in biserica avea piatra funerara de acoperire indepartata si continea in sicriul putrezit osemintele unui barbat imbracat in straie scumpe. 

Servicii incluse: transport cu microbuze omologate sau autoturisme, ghid profesional, intrare la muzee.

Mentiuni: Obiectivele turistice propuse de noi pot fi modificate sau completate la cererea clientilor in functie de timpul alocat, zonele de interes sau preferinte. Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata.


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus