Obiective Turistice ale Comunitatii Evreiesti

Rezervare


Obiective Turistice ale Comunitatii Evreiesti

Durata: 3-4 ore
Obiective turistice:
 
  • Templul Coral
  • Teatrul Evreiesc de Stat
  • Muzeul de istorie Evreiesc
  • Cimitirul Evreiesc

 

Templul Coral a fost construit intre anii 1864 -1866 la initiativa lui Isaac Leib Weinberg, unul dintre liderii organizatiei "Comunitatea Cultului Israelit Modern" din Bucuresti. Templul Coral reprezinta o replica a Sinagogii Tempelgasse din Viena, cunoscuta si ca Templul din Cartierul Leopoldstadt.

Teatrul Evreiesc din Romania, cu o traditie de peste 130 ani, a fost initial inaugurat la Iasi in 1876, cand artistul si scriitorul Avram Goldfaden a pus bazele celui dintai teatru evreiesc profesionist din lume. Dupa o serie de reprezentatii, Goldfaden si trupa lui s-au mutat in Bucuresti, jucand si in orasele pe langa care treceau: Botosani, Galati, Braila.

Cladirea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti dateaza din ultima decada a secolului al XIX lea si este situata in inima unui cartier evreiesc bucurestean, unde spre sfarsitul sec. al XIX-lea si inceputul sec.XX  traiau in jur de 300.000 de evrei.

Muzeul de Istorie Evreiesc este gazduit de o fosta Sinagoga construita in 1910. Sinagoga "Unirea Sfanta", fosta Sinagoga a Croitorilor a functionat ca lacas de cult pana in 1968, iar din 15 ianuarie 1978 a devenit muzeu. Muzeul, infiintat la initiativa rabinului sef  Dr. Moses Rosen prezinta istoria evreilor pe teritoriul romanesc incepand cu secolul al II-lea si pana astazi, si cuprinde: obiecte de cult, picturi realizate de pictori evrei, machete de sinagogi din tara, toate acestea constituind  colectii reprezentative pentru istoria poporului evreu pe teritoriul romanesc. 

 

Servicii incluse: transport cu microbuze omologate sau autoturisme, ghid profesional, taxe de intrare la muzee.

Mentiuni: Obiectivele turistice propuse de noi pot fi modificate sau completate la cererea clientilor in functie de timpul alocat, zonele de interes sau preferinte. Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata.  


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus