Traditii

Rezervare


Traditii

 
Durata: 4 ore
Obiective turistice:
 
  • Muzeul Satului
  • Muzeul Taranului Roman
  • Centrul Vechi


 

Muzeul Satului reprezinta una dintre cele mai importante atractii ale Bucurestiului. In prezent, muzeul poseda o colectie de 350 monumente ce alcatuiesc expozitia permanenta si 55.000 obiecte organizate in depozite de patrimoniu construite dupa principiile muzeologiei moderne. Este un muzeu in aer liber ce se intinde pe o suprafata de 30 ha, inconjurat de un lac si de verdeata chiar langa parcul Herastrau. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936 in prezenta Regelui Carol al II lea al Romaniei si reda in amanunt viata rurala si obiceiurile ancestrale ale poporului roman. Astfel, casele au fost dezasamblate bucata cu bucata si transportate cu trenul, caruta sau barca pana la Bucuresti unde au fost reasamblate pe suprafata muzeului de astazi. Cea mai veche casa a fost construita in sec. al XVII-lea si cea mai recenta apartine sec. al XIX-lea. 

Muzeul Taranului Roman  adaposteste peste 90.000 de obiecte taranesti: costume taranesti, podoabe, icoane, tesaturi, troite si ceramica. Muzeul a fost distins in anul 1996 cu trofeul EMYA (European Museum of the Year Award).

Centrul Vechi al Bucurestiului. Poarta a Bucurestilor acum mai bine de 550 ani, actualul Centru Vechi al capitalei concureaza zonele de promenada vieneze si pariziene. Astfel, in ultimii ani, bucurestenii si turistii se pot bucura de terase generoase, cafenele, restaurante bune si cluburi tentante. Astfel, in zona numita Centrul Vechi sunt incluse: Curtea Veche cu Manastirea Sf. Anton, Hanul lui Manuc (cea mai veche cladire din Centrul Istoric), zona Lipsani, Hanul cu Tei, Palatul BNR, Pasajul Villacrosse dar si Muzeul de Istorie al Romaniei, cladirea CEC-ului si multe altele. 

 

Servicii incluse: transport cu microbuze omologate sau autoturisme, ghid profesional, taxe de intrare la muzee.

Mentiuni: Obiectivele turistice propuse de noi pot fi modificate sau completate la cererea clientilor in functie de timpul alocat, zonele de interes sau preferinte. Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata. 


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus