Tur panoramic al orasului

Rezervare


Tur panoramic al orasului

Durata: 5 ore
Obiective turistice
  • Piata Revolutiei (Ateneul Roman si Palatul Regal)
  • Palatul Cotroceni
  • Palatul Parlamentului
  • Patriarhia Romana
  • Muzeul satului


Ateneul Roman. Edificiu simbol al culturii nationale, Ateneul Roman construit in urma cu 120 de ani pe fundatia deja existenta a unei scoli de echitatie, a aparut la initiativa unui grup de intelectuali romani. Construita in stil neoclasic cu multe elemente de decoratie tipice arhitecturii franceze de la sfarsitul secolului al XIX-lea, constructia de plan central prezinta mai degraba un stil eclectic. Construit pentru a fi un palat al artelor si stiintelor, Ateneul adaposteste in momentul de fata sediul Filarmonicii "George Enescu" dar reprezinta totodata si locul in care sunt organizate intr-o ambianta fastuoasa concerte, expozitii si conferinte. 

Palatul Regal este o constructie monumentala din Bucuresti, initial centru al puterii monarhice din Romania. Palatul in forma lui actuala a fost terminat in 1937, fiind construit dupa planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu. Initial, pe locul actualului palat se gasea Casa Golescu, ridicata intre anii 1812-1815 si care a fost ulterior Curtea Domneasca a lui Alexandru Ghica Voda. Din 1859 pana in 1966 aici a locuit domnitorul Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, iar din data de 10 mai 1866 devine locuinta Regelui Carol I. Actualmente Palatul Regal adaposteste Muzeul National de arta al romaniei.

Palatul Cotroceni. In momentul de fata, Palatul Cotroceni reprezinta sediul Presedintiei Romaniei. Totusi, intemeietorul Mosiei Cotroceni este Serban Cantacuzino, domnitor al Tarii Romanesti intre anii 1678-1688. Sub indrumarea domnitorului, mosia prinde viata in anul 1679 cand acesta hotaraste sa construiasca aici un ansamblu manastiresc compus din biserica, case egumenesti si chiliile calugarilor. Casele domnesti -care au fost gazde timp de aproape 100 de ani si pentru domnitorul Constantin Brancoveanu- au fost ridicate pe latura nordica a curtii. In anul 1852, domnitorul Barbu Dimitrie Stirbei ordona refacerea Palatului Cotroceni insa aceasta a fost din nou modificata de catre Alexandru Ioan Cuza pentru a putea deveni o adevarata resedinta domneasca. Insa, platoul Cotroceni capata cu adevarat numele de palat in 1866 cand principele Carol I de Hohenzollern Sigmaringen trece la conducerea tarii si primeste de la Corpurile Legiuitoare casele domnesti drept resedinta de vara. 

Astazi, Muzeul National Cotroceni, aflat in subordinea Ministerului Culturii, devine membru ICOM - Conseil International des Musees- si in 1994 primeste premiul European Museum of the Year Award.

Palatul Parlamentului. Amplasat in centrul istoric si geografic al Bucurestiului, edificiul colosal construit in "epoca de aur" a dictaturii comuniste atrage privirile prin stilul arhitectonic deosebit. Constructia are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane, si este, conform World Records Academy, cea mai mare cladire  administrativa pentru uz civil ca suprafata in lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume. 

Patriarhia Romana. Dealul Mitropoliei sau Dealul Patriarhiei este o colina din Bucuresti, un punct istoric, cultural, arhitectonic, confesional si turistic foarte important pe harta capitalei Romaniei. In 1650 dealul era acoperit cu vita de vie aflata in proprietatea voievozilor tarii. Biserica purtand hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, a fost construita intre anii 1654-1658 de catre Constantin Serban Basarab Carnul si sotia acestuia Balasa. Imediat dupa sfintire biserica a fost transformata in Mitropolia tarii, iar dupa primul razboi mondial in Patriarhie.  

Servicii incluse: transport cu microbuze omologate sau autoturisme, ghid profesional, taxe de intrare la muzee.

Mentiuni: Obiectivele turistice propuse de noi pot fi modificate sau completate la cererea clientilor in functie de timpul alocat, zonele de interes sau preferinte. Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata. 


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus