Castelele Carpatilor

Rezervare


Castelele Carpatilor

Durata: tur de o zi 

Bucuresti- Sinaia- Bran- Brasov- Bucuresti

Sinaia se viziteaza: Castelul Peles, Manastirea Sinaia;

Bran se viziteaza Castelul Bran;

Brasov: se viziteaza Piata Sfatului, Biserica Sf. Nicolae si Prima Scoala Romaneasca din Transilvania, Bastionul Tesatorilor.                

Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta Regelui Carol I dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz, Carol Benesch si Karel Liman. Castelul reprezinta unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din Romania, avand caracter de unicat si este, prin valoarea sa artistica si istorica unul dintre cele mai importante monumente de acest fel din Europa. In 1883 are loc inaugurarea oficiala a castelului, insa au mai fost aduse modificari ulterioare extinzandu-se mereu. La forma actuala se ajunge in anul 1914 (anul mortii regelui). Decoratia interioarelor era preponderent in stilul neorenasterii germane care a fost deopotriva expresia gustului la moda in perioada anilor 70 ai secolului XIX -lea in Germania, cat si ilustrarea convingerilor estetice ale lui Carol I. Acest stil imbina in opinia contemporanilor confortul cu esteticul permitand  totodata si inserarea ultimelor realizari din domeniul tehnicii.

Biserica Neagra din Brasov este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica din Romania, datand din sec. XIV-XV si totodata cea mai mare constructie sacrala a tarii. Situata in centrul orasului, chiar in Piata Sfatului, a fost construita in jurul anului 1380, initial fiind o biserica catolica cunoscuta sub numele de Biserica Sfanta Maria. Cladirea a fost partial distrusa in incendiul din 1689 cand a si primit numele actual. Denumirea populara de Biserica Neagra primita dupa incendiu a fost acceptata oficial in sec. XIX.

 

Servicii incluse: transport cu microbuze omologate sau autoturism, ghid profesional, taxe de intrare la muzee. Nota: pranzul pe parcursul calatoriei se va servi la Sinaia sau Bran si nu este inclus in tarif.

Mentiuni: Va stam la dispozitie si pentru circuite/tururi personalizate in functie de zonele de interes, preferintele si timpul alocat de dumneavoastra. Deasemenea se poate opta si pentru combinatii intre mai multe circuite/tururi. Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata.


             


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus