Legenda lui Dracula

Rezervare


Legenda lui Dracula

Tur 2 zile 

Bucuresti - Sinaia - Bran -  Brasov - Sighisoara - Sibiu - Manastirea Cozia -  Bucuresti.

Ziua 1.

  • Sinaia ( se viziteaza Manastirea Sinaia si Castelul Peles); 
  • Bran (se viziteaza castelul Bran); 
  • Brasov (se viziteaza Piata Sfatului, Biserica Sf. Nicolae si prima scoala romaneasca din Transilvania, Bastionul Tesatorilor);
  • Sighisoara -cazare. 

Ziua 2.   

  • Sighisoara (se viziteaza: Casa lui Dracula,Turnul cu Ceas, Biserica de pe Deal, Piata Orasului);
  • Sibiu (se viziteaza: Piata Mare, Piata Mica, Muzeul Brukenthal, Catedrala Ortodoxa, Catedrala Evanghelica, Podul Mincinosilor);   
  •  Manastirea Cozia

Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului romanesc atat datorita frumusetii si unicitatii lui, a peisajului dar si a legendei Contelui Dracula despre al carui spirit -se spune- inca bantuie aceste locuri. Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou. In 1395, Sigismund de Luxemburg -imparat german si rege al Ungariei- a folosit castelul Bran ca baza strategica pentru o incursiune in Tara Romaneasca in urma careia l-a indepartat pe Vlad Uzurpatorul rivalul lui Mircea cel Batran-vasalul sau. De-a lungul timpului Castelul Bran si-a indeplinit cu prisosinta rolul de aparator impotriva invaziilor turcesti. In 1920 intra in proprietatea Reginei Maria a Romaniei sub indrumarea careia, in perioada imediat urmatoare s-au efectuat cele mai ample lucrari de restaurare. In prezent Castelul Bran se afla in proprietatea mostenitorilor reginei Maria in urma unei decizii guvernamentale de retrocedare. 

O mare parte din faima dusa peste hotare a Castelului Bran i se datoreaza scriitorului irlandez Bram Stocker  care a scris in romanul sau Dracula despre domnitorul Vlad Tepes ca fiind un vampir care se hraneste cu sangele oamenilor si locuieste in castel.

Sighisoara. Orasul si cetatea Sighisoara au fost intemeiate in Evul Mediu de colonisti germani (din regiunea Saxonia) invitati sa se aseze in Transilvania pentru a apara  granitele de est. Considerat cel mai frumos si singurul oras cetate locuit din Europa, orasul a fost supranumit si Perla Transilvaniei. Principalul punct de atractie este cetatea medievala cu turnuri, bastioane, biserici si case de locuit bine pastrate pana in zilele noastre si bineinteles Casa Vlad Dracul care se presupune ca este locul nasterii lui Vlad Tepes.  

Servicii incluse: transport cu microbuze omologate sau autoturisme, ghid profesional, taxe de intrare la muzee.

Mentiuni: Va stam la dispozitie si pentru circuite/tururi personalizate in functie de zonele de interes, preferintele si timpul alocat de dumneavoastra. Deasemenea se poate opta si pentru combinatii intre mai multe circuite/tururi. Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata. 


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus