Cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

Rezervare


Cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

Fara a dori sa facem o clasificare a celor mai frumoase locuri de vizitat din Romania, va sugeram o "lista" de care puteti tine cont la alegerea traseului pe care doriti sa-l urmati. 

Delta Dunarii. Izvorand din Muntii Padurea Neagra din Germania, traversand 4 capitale si adunand in drumul ei afluentii a mai multor rauri, Dunarea formeaza la varsarea in Marea Neagra o delta. Delta propriu-zisa are o suprafata de 2540 Km, suprafata ce creste anual cu 40 m datorita aluviunilor depuse de catre fluviu. Astfel, Delta Dunarii este acum o campie in formare, cu o altitudine medie de 50 cm, care privita de pe Dealurile  Tulcei apare ca o intindere de verdeata strabatuta de suvite argintii. 

Delta Dunarii reprezinta un adevarat paradis faunistic, aproape 98% din fauna acvatica europeana vietuind aici. Pestii sunt prezenti prin cele 65 de specii, cei mai multi de apa dulce, dintre acestia, mai importanti atat din punct de vedere economic cat si stiintific  fiind sturionii si scrumbiile. 

Dar totusi, faima Deltei Dunarii a fost creata de coloniile de pasari care formeaza un adevarat paradis avian. Pasarile acvatice sunt cele mai numeroase: cufundari, corcodei, pelicani cormorani, furtunari, starci, lopatari. In padurile de pe campurile marine  Letea si Caraorman cuibaresc 64 de specii cum ar fi: silvii, mierle, ciocanitori, macaleandru, pitigoi, graur, codalbul, acvila pitica, gaia bruna, vulturul pescar, fazanul.

Cheile Turzii au obtinut in anul 1938 statutul de rezervatie naturala si sunt incluse  in listele UNESCO printre cele mai importante monumente ale naturii din lume. Se intind pe o suprafata de 324 ha, cu un aspect de creste inalte si ascutite, acestea gazduiesc aproximativ 50-60 de pesteri, arcade (pesteri prabusite) sau firide. Intalnim aici  si o mare varietate de specii de plante si animale (peste 1000), cum ar fi: acvila de stanca, scorusul, sogartul de balta, jderul de piatra, nevastuica, iar dintre plante: garofita alba, piciorul cocosului, fluturasul de stanca. 

Tot in zona regasim si spectaculoasa Salina Turda cu o vechime de peste 13 milioane de ani care a fost inclusa de site-ul american Business Insider intr-un top  25 al destinatiilor de calatorie despre care turistii nici nu stiu ca exista. Desi dateaza din secolul al XII-lea, Salina Turda a devenit o atractie turistica incepand cu anii '90 cand a fost dotata cu un carusel, un amfiteatru, precum si cu mese de biliard, de ping-pong sau teren de minigolf. 


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus