Stiati ca..

Rezervare


Stiati ca..

Cascada Bigar  a fost desemnata de catre site-ul "The World Geography", pe primul loc in clasamentul celor mai spectaculoase cascade din lume. Cascada se afla in Parcul Natural Cheile Nerej-Beusnita, iar o alta caracteristica unica a acesteia este faptul ca se afla situata chiar pe paralela 45. 

Palatul Parlamentului din Bucuresti conform World Records Academy, este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de 3 ori in Cartea Recordurilor. Aceasta este devansata ca marime doar de cladirea Pentagonului. Ca si comparatie, se poate mentiona ca aceasta depaseste cu 2% volumul Piramidei lui Keops din Egipt, si de aceea unele surse o caracterizeaza ca o constructie "faraonica".

Cladirea are o suprafata desfasurata de 330.000m patrati, are 12 nivele la suprafata si inca 8 subterane. 

Legenda contelui Dracula

Dracula, personaj apartinand culturii romanesti medievale, fascineaza lumea istorica si literara prin numeroasele legende care stau la baza formarii mitului sau, granita de groaza pe care au starnit-o faptele voievodului Vlad Tepes. Legenda lui Dracula a beneficiat de un ecou international, imaginea sa fiind importanta in promovarea brandului de tara al Romaniei in exterior. Desi s-a incercat in nenumarate randuri gasirea unui punct de legatura intre personalitatea istorica Vlad Tepes si personalitatea de domeniul fantasticului, Dracula, nimeni nu poate spune cu exactitate unde se incheie legenda pentru a lasa loc istoriei. 

Nadia Comaneci este prima gimnasta care a castigat trei medalii de aur la Olimpiada de la Montreal din 1976 si totodata prima gimnasta care a primit nota 10. Avea doar 14 ani atunci cand a devenit una dintre cele mai cunoscute sportive ale lumii. In anul 2000 a fost desemnata de catre Laureus World Sports Academy una dintre cele mai importante atlete ale secoului. 

Transfagarasanul sau "drumul printre nori" reprezinta cel mai spectaculos traseu rutier din Romania. Acesta traverseaza muntii Fagaras (muntii cu cea mai mare altitudine din Romania atingand inaltimea maxima in varful Moldoveanu- 2544m) si uneste 2 mari regiuni: Ardealul si Tara Romaneasca.

Transfagarasanul este soseaua cu una dintre cele mai mari altitudini din Europa, atingand 2042m, se intinde pe 2 benzi de circulatie cu o lungime de 92 de Km iar pe intregul drum se intalnesc 27 de viaducte si poduri. Pe langa spectaculozitatea drumului, pe parcursul acestuia se mai pot vizita si alte obiective: Lacul Glaciar Balea si Cascadea Balea, Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Manastirea Argesului.

Delta Dunarii 

Delta Dunarii a intrat in patrimoniul mondial al UNESCO in anul 1991si este clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in Romania si reprezinta a treia zona din lume ca biodiversitate dupa Marea Bariera de Corali si Insulele Galapagos. 

Manastirile pictate din Bucovina

Bisericile pictate din nordul Bucovinei au fost inscrise incepand cu anul 1993 pe lista Patrimoniului cultural mondial al UNESCO. Acestea au fost construite  la sfarsitul sec al XV-lea si  inceputul celui de-al XVI-lea, constituind  loc de refugiu si rugaciune pentru locuitori in timpul invaziilor turcesti. In momentul de fata, sunt cuprinse in aceasta lista manastirile: Voronet, Sucevita, Moldovita, Humor, Arbore, Probota, Suceava si Patrauti.

Cimitirul Vesel din Sapanta

Faima localitatii Sapanta se datoreaza renumitului Cimitir Vesel, o importanta atractie turistica ce se caracterizeaza prin faptul ca crucile mormintelor sunt viu colorate si  impodobite cu picturi naive ce reprezinta scene din viata persoanelor inhumate. Cimitirul dateaza de la mijocul anilor 1930 si este o creatie a artistului popular Stan Ioan Patras sculptor, pictor si poet in acelasi timp. 

Salina Turda din Transilvania a fost inclusa de catre siteul american Business Insider intr-un clasment numit  " Top 25 al destinatiilor de calatorie incredibile din lume". Desi dateaza din secolul al XVII lea, mina de sare din Transilvania - care are in prezent un carusel si un amfiteatru -a devenit o atractie turistica populara incepand cu anii '90. 

Cheile Orzei, sunt printre cele mai spectaculoase si frumoase Chei din Romania conform site-ului Ghid Turism. Situate in muntii Bucegi, la nord de lacul Scropoasa, Cheile Orzei sapate in pereti de calcar se intind pe o lungime de peste 1,5 Km. Incepand cu anul 1970, pentru a proteja aceasta zona, a fost constituita Rezervatia Naturala Complexa Cheile Orzei. 

Dunarea la Cazane si Chipul lui Decebal. 

Dunarea la Cazane este reprezentata de o zona superba unde Muntii Carpati se intalnesc cu Dunarea si creeaza cel mai lung defileu natural din Europa. Astfel, "cea mai spectaculoasa portiune a Dunarii, in tot parcursul ei european, este la Cazane langa Orsova"- conform jurnalului  "Adevarul "- 125 de locuri pentru care iubim Romania. Tot aici intalnim si statuia lui Decebal, construita la dorinta omului de afaceri roman Iosif Constantin Dragan. Constructia a durat 10 ani si este in acest moment cea mai mare din Europa, chiar mai mare decat cea de la muntele Rushmore din Statele Unite. 


 oxford travel

Parteneri

Utile

Curs Valutar BNR

Newsletter

facebook
twiter
google plus